Nieuws - Raes Managment Consultancy

Biesheuvellaan 6
5251 SK Vlijmen
073 - 518 3578
06 - 2155 0418
info@raes-leiderschap.nl

LinkedIn-profiel van Karin Raes weergevenProfiel van Karin Raes weergeven

Actueel Nieuws

 

 

Presentaties, lezingen en workshops in (inter)nationaal verband  

 

Op uitnodiging en aanvraag van uiteenlopende grote bedrijven, organisaties en congresorganisatoren verzorgt Karin regelmatig (inter)nationaal presentaties, lezingen en workshops over haar onderzoek en boek. Daarin neemt ze bestuurders, directieleden, high potentials en ondernemers onder andere mee in de impact van karakterverschillen op het bereiken van en excelleren aan de top en van de organisatie; en op werving en behoud van (top)talent en bestuurders. Geregeld leiden deze presentaties tot begeleidings- en adviesvragen van bestuurders en ondernemers bij leiderschap-, talent-, diversiteit en organisatieontwikkelng.
Onder andere voor Delta Lloyd, Arcadis, Young Presidents' Organization (YPO), Maastricht School of Management, PwC, NCD, Rotary in Nederland, Quality Boards en European Leadership Platform (ELP), het Jaarcongres NLCoach en het Academisch Genootschap van het dr. Knippenberg College. Ook wordt ze gevraagd als dagvoorzitter van internationale congressen.
 
Ook de afgelopen periode heeft ze verschillende presentaties, lezingen en workshops verzorgd.

 

 

 

Engelse vertaling: 'Making It to the Board. Building on Character'

 

Vanwege de uiteenlopende vragen van internationaal samengestelde boards en directies is in september 2015 de Engelse vertaling van 'Op karakter naar de top!' verschenen. Het boek is verkrijgbaar via de auteurs. Naar aanleiding van de verschijning van de Engelstalige versie verzorgde ze onder andere een presentatie voor het European Leadership Platform (ELP). Voor meer informatie: www.makingittotheboard.com. Voor bestelling van deze Engelse versie: karin@makingittotheboard.com
 
 
 

Begeleiding & advisering onderzoekers en onderzoekscommissies

 

Sinds de verschijning van het boek wordt Karin met regelmaat gevraagd voor het begeleiden en adviseren van onderzoekers (onderzoeksbureaus) en externe onderzoekscommissies op het gebied van leiderschap en diversiteit. Ze was ondermeer betrokken bij de beleiding van het extern evaluatieonderzoek van het Mininisterie van Veiligheid & Justitie naar het diversiteit van de politie in 2014. Dit onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Regioplan te Amsterdam.
Ook de afgelopen jaren werd ze als expert en adviseur gevraagd om landelijk onderzoek te begeleiden.

 

 

 

Nieuwe inzichten in vervolg op 'Karakter naar de top!'

 

Uit de 85 diepte-interviews die Karin hield voor het Onderzoek Topvrouwen en haar boek 'Op karakter naar de top!' en de daaropvolgende interviews en opdrachten heeft RMC een nieuwe methode ontwikkeld om toptalent te 'scouten' en te ontwikkelen. Uit de 18 organisatiecases en de casus Olympisch Kampioenen die aan het oorspronkelijke onderzoek zijn toegevoegd (Raes, 2011 - 2013) blijkt dat recrutement ook systemisch moet worden aangepakt, wil het leiden tot een optimale match.
Inmiddels is RMC gevraagd om voor verschillende toprecruiters en ondernemingen deze nieuwe methode in te zetten; voor de werving van topfunctionarissen, en ook voor het optimaliseren van het functioneren van RvB's en RvC's in het streven hun diversiteit en vitaliteit te verhogen.
  
 
   

  Begeleiding en advisering RvB's, RvC's en directies


Vanwege haar unieke expertise en ervaring wordt Karin gevraagd om RvB's, RvC's en directies te begeleiden bij leiderschap- en organisatievraagstukken; onder andere bij externe audits en bij samenwerkingsvraagstukken tussen de boards (en directies) en bij de benoeming van nieuwe bestuurders. Daarnaast wordt ze gevraagd voor buitenlandse retraites met bestuurders van (inter)nationale bedrijven.
 
 

 

Vervolgonderzoek 'Op karakter naar de top!'

 

De afgelopen jaren heeft Karin de 85 interviews uit het onderzoek uitgebreid tot meer dan 100 en worden via opdrachten en in samenwerking met betrokken organisaties nieuwe inzichten verkregen. Deze nieuwe inzichten zijn onder andere een kleine 20 Organisatiecases en een case Olympisch Kampioenen voortgekomen, Raes, 2011 - 2013.
Inmiddels zijn ze praktisch vertaald en toegepast tijdens ons werk in organisaties; om de impact en effectiviteit van ons werk voor uw organisatie te vergroten.
Bent u ook benieuwd naar de verschillen en wilt u verdergaande inzichten ook na het lezen van het boek? Neem dan contact met ons op. En ook u en uw organiatie helpen we graag wegwijs maken naar (innerlijk) goud.
  
 
 

Boek 'Op karakter naar de top!' 24 januari 2013 gelanceerd

 

Bent u benieuwd naar het geheim achter het succes van topvrouwen en topmannen? En wilt u weten of elk talent daarvoor geschikt is?
Lees hier alles over in ons boek 'Op karakter naar de top! Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld.' 24 Januari 2013 hebben we het boek gelanceerd.
 
Het boek is sinds eind januari 2013 verkrijgbaar bij de boekhandel, via managementboek.nl en bol.com
Wilt u meer weten over de publicatie en wat de resultaten betekenen voor uw organisatie?
Laat het ons weten en mail naar karin@raes-leiderschap.nl
 
Is uw vraag dringend en wilt u weten wat u hieraan in uw organisatie kunt ondernemen om meer werk te maken van leiderschap, diversiteit en vitaliteit? Maak dan een afspraak met ons via 073 - 518 3578 of 06 - 2155 0418.

 

 

'Op karakter naar de top! Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld.'
Karin Raes en Lieke Thijssen.
Sdu - Academic Service
ISBN:  9789052618920 (paperback)
ISBN:  9052618925 (hardcover); alleen nog verkrijgbaar via auteurs: karin@opkarakternaardetop.nl

 

 
 
 

Wat aan het boek voorafging:

Onderzoek naar Persoonskenmerken van Topvrouwen: 'Wat maakt het verschil?'


Aan ons boek 'Op karakter naar de top!' ligt het 'Onderzoek Topvrouwen: Wat maakt het verschil?' ten grondslag.
De afgelopen jaren is er veel gepubliceerd over vrouwen aan de top en de effecten daarvan. Het onderzoek dat op dit gebied is verricht, geeft geen eenduidig antwoord op de vraag waarom er zo weinig vrouwen aan de top werken; kunnen ze dat niet of willen ze dat niet?

Wij, Karin Raes (Raes Management Consultancy) en Lieke Thijssen (Changeability BV), hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de drijfveren, persoonskenmerken en persoonlijke ontwikkeling van topvoruwen (en topmannen). Voor het onderzoek interviewden we 130 vrouwen en mannen aan de top en in de subtop van (middel)grote organisaties en ondernemingen die hun ervaringen over hun weg naar de top willen delen.
Een deel van de resultaten kunt u lezen in ons boek 'Op karakter naar de top!'
Bent u benieuwd wat de resultaten voor uw organisatie betekenen en op kunnen leveren? Of hebt i interesse in de publicatie? Neem dan contact met ons op:
karin@raes-leiderschap.nl  of 073 - 518 3578 / 06 - 2155 0418

 

'Conventie van Achlum'

 

Op 28 mei 2011 was ik te gast op de Conventie van Achlum, een unieke dag ter ere van het 200-jarig bestaan van Achmea. Een keur van inspirerende sprekers en debaters uit binnen- en buitenland was die dag aanwezig. Met Bill Clinton als keynote speaker. Een dag die zorgde voor een onuitwisbare herinnering en talloze momenten van inspiratie. Voor een impressie, zie http://www.conventievanachlum.nl/video/

  

Ons boek 'Op karakter naar de top!' is verkrijgbaar